17 Temmuz 2007 Salı

Genç Haritacılar Günleri

Genç Haritacılar Günleri (Zonguldak)

2001 yılından bu yana her iki yılda bir Odamız ve başta öğrenciler olmak üzere üniversite bileşenleri ile gerçekleştirdiğimiz "Genç Haritacılar Günleri"nin dördüncüsü Mayıs 2007‘de Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde yapılacak.

Bu etkinliğimizin amacı içersinde; farklı üniversitelerde eğitim gören Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin biraraya gelerek birbirlerini tanımaları, birlikte üretme, yönetme ve paylaşma anlayışını edinmelerinin benimsendiği, bilimsel bilgi üretimi için; belletme ve ezbercilik yerine öğretmek, araştırma yapmak ve nitelikli, donanımlı, bütünlüklü bir bilim ve teknoloji öngörüsü ile yaratılacak demokratik bir üniversite ve akademik özgürlüğün kaçınılmazlığının dikkate alındığı, birlikte türkülerimizin söylendiği, sosyal ve kültürel faaliyetlerin hayata geçirildiği bir çok faaliyet yer almaktadır.

Bu çerçevede Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde ilk görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde ilk olarak; Jeodezi ve Fotogrametri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol KUŞÇU, öğretim üyeleri ve öğrenci temsilcilerinin katıldığı bir mini toplantı yapıldı. Ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Yılmaz KAPTAN ziyaret edildi. Son olarak Rektör Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ ile görüşmeler yapıldı.

Yapılan görüşmelerde etkinliğin tarihçesi ve amacı anlatıldı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol KUŞÇU, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Yılmaz KAPTAN ve Rektör Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ etkinliğimize çok sıcak baktıklarını ifade ettiler.
Genç Haritacılar Günleri IV etkinliğinin Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde yapılmasından mutlu olacaklarını ve etkinliğin başarılı geçmesi için her türlü katkı ve desteği vereceklerini belirttiler.

Odamız Genel Başkanı Ali Fahri ÖZTEN görüşmelerin çok anlamlı geçtiğini belirterek öğrenci arkadaşların çalışmalara büyük bir sevinçle hemen katılmak istediklerini ifade etti.

Görüşmelere Genel Başkanımız Ali Fahri ÖZTEN, Ankara Şube Başkanımız İlyas OSMANAĞAOĞLU, Ankara Şube Sekreterimiz Mustafa ERDOĞAN, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdal KOÇAK ve Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı Cemil CANDAŞ katıldılar.

Alıntıdır: HKMO
Konu hakkındaki detayı daha sonra ekleyeceğim

Hiç yorum yok: